Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Oikeankokoisen pensaan valinta

Minkä kokoisia taimia kannattaa valita pensasaidan rakentamiseen? Omaan tilanteeseesi parhaiten soveltuva koko riippuu neljästä asiasta:

  • - Pensasaidan haluttu lopullinen korkeus
  • - Valitsemasi kasvilajin kasvuvauhti
  • - Aika, jonka olet valmis odottamaan kunnes pensasaidan toivekorkeus on saavutettu
  • - Budjetti

Sopivaa taimikokoa valitessa tärkeitä huomioonotettavia asioita ovat siis korkeus, jonka pensasaidallesi haluat sekä se, kuinka kauan olet halukas odottamaan ennen kuin kyseinen korkeus saavutetaan. Sen vuoksi Pensasaitakauppa.fi ilmoittaa jokaisen kasvilajin tiedoissa kasvunopeuden vuositasolla. Ilmoitettu kasvu edellyttää asianmukaista hoitoa ja säännöllistä leikkaamista. Tämän tiedon perusteella voit laskea arvion sille, kuinka kauan pensaiden kasvu toivotun kokoisiksi tulee kestämään. Ota huomioon, että nuorten pensaiden korkeudesta korkeintaan kaksi kolmasosaa on tiheää eli näköesteeksi sopivaa kasvustoa.

Yleisesti ottaen Pensasaitakauppa.fi neuvoo hankkimaan kasveja, jotka ovat toimitushetkellä kooltaan noin 2/3 pensasaidan lopullisesta korkeudesta. Jos haluat kasvattaa pensasaidan erittäin nopeasti kasvavista lajeista, kuten esimerkiksi sypressilajikkeesta Cupressocyparis leylandii (Leyland-sypressi), riittävä kasvin korkeus tilattaessa on puolet tulevan pensasaidan lopullisesta korkeudesta.

Pienet kasvit ovat luonnollisesti yleensä halvempia kuin suurikokoiset. Taimityypeistä edulllisin on paljasjuurisina toimitettavat kasvit. Paakkutaimet ovat jonkin verran kalliimpia. Astiataimet maksavat eniten, sillä niiden kohdalla hävikin riski on pienin ja ne kasvavat nopeammin kuin muunlaiset taimet.

Jos valintasi on pienemmän budjetin pensasaita, on useimmiten kannattavaa ostaa enemmän pienikokoisia taimia kuin muutama isokokoinen pensas. Se tulee lähes aina edullisemmaksi, ja muutamassa vuodessa pensasaidasta tulee yhtä kaunis kuin suuremmilla kasveilla aloittaessa, siihen vaaditaan vain enemmän aikaa.

Siirry tuoteluetteloon.