Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Pyökki

Pyökit, viralliselta nimeltään euroopanpyökit (fagus sylvatica) ovat todella suosittuja pensasaitoina. Niitä on saatavilla sekä vihreänä että punaisena lajikkeena. Pyökin suosio perustuu osaltaan sen kauniisiin lehtiin, jotka pysyvät usein suuren osan talvestakin kiinni oksissa, vaikka ovatkin kuihtuneet. Paras aika pyökkiaidan istuttamiseen on talvikuukausina, jolloin myös hinta on alhaisimmillaan, sillä taimet voidaan toimittaa silloin avojuurisina. Sesongin ulkopuolella pyökkiä toimitetaan vain astiataimina, ja se tarkoittaa moninkertaisia hintoja. Pyökki viihtyy hiekkaisissa maaperissä, jotka eivät ole hyvin kosteita. Jos haluat istuttaa pyökkiä muistuttavan pensasaidan saviseen ja märkään maahan, valitse silloin valkopyökki (carpinus betulus).

View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Näytä
per sivu
Järjestä

Euroopanpyökki ja veripyökki aitakasveina

Pyökki ja veripyökki aitakasveina

Euroopanpyökki eli nk. tavallinen pyökki tuo mieleen korkeat lehtipuut metsissä tai puistoissa, eivätkä läheskään kaikki tiedä, että laji sopii hienosti myös pensasaidaksi. Suomessa pyökkiä tosin on perinteisesti ollut hyvin vähän Etelä- ja Lounais-Suomea lukuunottamatta. Pyökki voi kuitenkin menestyä meidänkin olosuhteissamme, se ei ole vaativa kasvupaikkansa suhteen ja viihtyy monenlaisissa olosuhteissa. Erityisesti pyökki pitää rannikkoseutujen meri-ilmastosta.

Pyökki on pensasaitana suhteellisen helppohoitoinen. Sitä täytyy leikata säännöllisesti, muuten se venähtää metsäpuun mittoihin. Kun pyökin taimia trimmaa hyvin, niistä kasvaa tukeva ja tiheä, hyvin tuulta kestävä aita. Voit istuttaa pyökin taimet joko yksittäiseen tai kahteen vierekkäiseen rivistöön. Tuplarivin etuna on se, että kasvavat taimet muodostavat nopeammin tiheän  ja kauniin muhkean aidan.

Pyökkiaita ei koskaan ole tylsä, siitä pitävät huolen sen vuodenaikojen mukana muuttuvat lehdet. Sekä tavallinen vihreä euroopanpyökki että sen tumman violetti versio veripyökki kaunistavat pihan kuin pihan vuoden ympäri. Monelle mieluinen ominaisuus on myös se, että pyökki houkuttelee puutarhaan lintuja ja muita eläimiä. Kaiken kaikkiaan pyökki tuo siis silmäniloa ja eloisuutta ympäristöönsä.

Euroopanpyökin ja veripyökin tilaaminen Pensasaidat.fi:stä

Pyökin ja veripyökin tilaaminen Pensasaitakauppa.fi:stä

Voit ostaa pyökki- ja veripyökkiaidat helposti ja nopeasti Pensasaitakauppa.fi-sivuston kautta. Me pidämme huolen siitä, että valintasi mukaiset pyökit toimitetaan kotiisi niin pian kuin mahdollista. Asiakkaanamme pääset istuttamaan uutta, pientä pyökkiaitaasi jo muutaman päivän sisällä tilauksen tekemisestä. Luonto pitää pitkälti huolen lopusta: pensasaitasi juurtuu uuteen maaperään ja alkaa kasvaa, ja jo pian voit nauttia kauniista, tuuheasta pyökkiaidasta. Näin kätevästi pyökistä on mahdollista kasvattaa piha-aita, Pensasaitakauppa.fi:n pienellä avustuksella! Jos etsit pyökin lisäksi muutakin vehreyttä pihaasi, löydät kaikki valikoimamme kasvilajit helposti tuoteluettelostamme