Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Mikä on kylmäsäilytys?

Kylmäsäilytys on tapa pidentää paljasjuuristen pensaskasvien talvehtimista. Tämä tarkoittaa, että kasveja on mahdollista istuttaa vielä paljasjuuristen kasvien istutuskauden päättymisen jälkeen, toisin sanoen maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa.

Kylmäsäilytys tarkoittaa yksinkertaisesti, että kasveja varastoidaan suuressa jääkaapissa. Kylmävarasto on pimeä, ja huoneen lämpötila on hieman nollan alapuolella (-3 ° C). Tällä tavalla kasveja pystytään ”huijaamaan” pysymään lepotilassa, vaikka ulkoilma saavuttaisi lämpötiloja ja valotasoja, jotka normaalisti laukaisevat kasvien kasvun - kasvit ovat toisin sanoen "näennäiskuolleita". Kylmävarastojamme toimivat aurinkopaneeleilla, mikä tarkoittaa, että kasvit pidetään lepotilassa ilman kielteisiä ympäristövaikutuksia.

Ennen kuin paljasjuuriset pensaskasvit varastoidaan kylmähuoneisiin, ne lajitellaan nipuiksi ja laitetaan sitten peitetylle kuormalavalle. Kasvit sijoitetaan kylmähuoneisiin keskellä talvea, kun ne ovat täydessä lepotilassa, ja kastelemalla niitä säännöllisesti varmistamme, että kasvien juuristot pysyvät kosteina. Kasveja voidaan säilyttää tällä tavalla toukokuun loppuun saakka.

Kylmäsäilytys

Taimitarhoissa kylmävarastoja on perinteisesti käytetty pitämään yksivuotisia kasveja (edeltävältä keväältä) levossa luotettavalla tavalla, samalla kun maaperää valmistellaan kasvien toista kasvuvuotta varten. Kyseiset kasvit kehittävät vahvoja kuitujuurijärjestelmiä, sekä tuuhean ja hyvin haarautuneen rakenteen. Tämän tekniikan avulla voit istuttaa pensasaidan useita viikkoja pääsiäisen jälkeen, ja samalla voit olla varma, että pensas kukoistaa puutarhassasi.

Kylmähuoneissa varastoidut, paljasjuuriset pensakasvit tulee istuttaa melko nopeasti toimituksen jälkeen. Suosittelemme että istutat nämä kasvit kolmen tai neljän päivän kuluessa, sillä kasvit heräävät lepotilasta, koska ne reagoivat valon ja lämpötilan muutoksiin heti, kun ne lähtevät kylmävarastosta. Siksi suosittelemme myös, että valmistelet istutuspaikan ennen tätä viivästyksien välttämiseksi

Kylmäsäilytys on tapa pidentää

Ennustamme vuosittain, kuinka monta paljasjuurista kasvia tulisimme varastoida kylmävarastoissa, ja sen jälkeen kasveja varastoidaan, kunnes kasveja otetaan käyttöön huhtikuussa - käytämme useiden vuosien myyntitiedot ennustaaksemme kysyntää. Ota huomioon, että kun kasvit ovat loppuunmyytyjä, niitä tosiaan ei enää ole saatavilla.

Kaikki pensaskasvit eivät sovellu kylmävarastoitavaksi. Emme käytä kylmävarastoa ikivihreille kasveille, koska kyseiset kasvit eivät mene täydelliseen lepotilaan, ja tämän lisäksi jotkut korkeimmista kasveistamme ei myöskään säilytetä kylmähuoneissa, koska ne vievät liikaa tilaa. Koska ikivihreiden ja joidenkin korkeiden paljasjuuristen kasvien sesonkia ei ole mahdollista pidentää, viimeinen mahdollisuus tilata näitä kasveja on huhtikuun puolivälissä - sen jälkeen on liian myöhäistä nostaa niitä pelloilta. Kun paljasjuuristen kasvien sesonki on ohi, voit silti tilata kasveja ennakkoon syksyksi, sillä aloitamme niiden toimittamista uudelleen marraskuusta lähtien.

Kylmävarastointi on täysin turvallinen tapa pidentää paljasjuuristen kasvien sesonkia. Monelle tulee yllätyksenä, että useimmat ruokakaupat itse asiassa käyttävät kylmävarastointia hedelmille ennen kuin hedelmät päätyvät kauppojen hyllyille. Kylmävarastoissa säilyttäneiden ja keväällä istutettujen paljasjuuristen pensaskasvien etuna on, että ilman ja maan lämpötilat ovat tällöin lämpimämpiä, mikä kannustaa nopeaa kasvua ja runsasta kukintaa sekä tiheästi kasvavia oksia.