Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Laakerikirsikka

Laakerikirsikka on latinalaiselta nimeltään prunus laurocerasus. Laakerikirsikka sopii erityisen hyvin aitakasviksi. Laakerikirsikka-aidat kasvavat nopeasti ja ovat melko leveitä, joten ne muodostavat tunnelmaltaan todella lämpimän, miellyttävän aidan, joka antaa täyden näkösuojan. Yksityisyys, rauha, kauneus: laakerikirsikka antaa paljon ja vaatii vain vähän. Se on helppohoitoinen kasvi, joka kasvaa hyvin ilmastossamme ja pysyy koko vuoden vihreänä. Laakerikirsikka tekee puutarhastasi todella valmiin.

Laakerikirsikka puutarhassa

Laakerikirsikkaa käytetään hyvin paljon pensasaitakasvina koko Euroopassa. Sen suosio on nopeassa kasvussa myös Suomessa, koska se on ainavihanta kasvi; sellaisia ei havukasveja lukuunottamatta ilmastossamme ole kovinkaan paljon. Tämä kasvi kestää vaivatta viileät talvet, rankat sateet ja rannikkoalueiden meri-ilman. Se kestää pakkasen -15/-20 °C asteeseen saakka lajikkeesta riippuen. Kylminä talvina laakerikirsikan juuristo kannattaa suojata vaikkapa turpeella tai lehdillä.

Muuten karut puutarhat voivat pysyä laakerikirsikkaa käyttämällä koko vuoden osittain vihreinä. Tämä on tietenkin etu, joka tuo pihaan kaunista ja piristävää vehreyttä myös talvikuukausien aikana. Useimmat laakerikirsikan lajikkeet ovat nopeakasvuisia, vuosittainen kasvu on 40–50 cm. Monien hyvien ominaisuuksiensa ansiosta laakerikirsikassa on klassikon ainekset.

Pensasaitakauppa.fin valikoimasta löydät useita erilaisia laakerikirsikan lajikkeita, joiden ominaisuudet eroavat hieman toisistaan. Useat laakerikirsikat ottavat melko paljon tilaa puutarhassa, mutta meiltä löytyy vaihtoehtoja myös pihoihin, joissa tilaa ei ole suuria määriä. Tällöin suosittelemme pieniä, matalia ja hitaammin kasvavia kompakteja laakerikirsikan lajikkeita. Ylläolevien linkkien kautta pääset tutustumaan tarkemmin eri laakerikirsikan lajikkeisiin ja niiden erityisominaisuuksiin, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.