Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Tilattavien taimien lukumäärän valinta

Kuinka valitset oikean määrän taimia pensasaitaasi varten tehdessäsi tilauksen? Sopiva kappalemäärä riippuu seuraavista neljästä asiasta:

  • - Kasvien koko ostohetkellä
  • - Valitsemasi kasvilajin kasvuvauhti (korkeus ja leveys)
  • - Haluamasi pensasaidan leveys
  • - Budjetti

Sivustoltamme löytyvän laskurin käyttäminen on helpoin tapa saada selville, kuinka monta kasvia pensasaitaasi varten tarvitset. Arvioi ensin suurinpiirtein, kuinka paljon taimia luulet olevan tarpeen. Kun täytät arvioimasi kappalemäärän laskuriin, se ilmoittaa kuinka monta metriä pitkän aidan tuolla määrällä saa. Käyttämällä tätä tietoa hyväksi voit muokata lukumäärää sen mukaan, kuinka pitkä pensasaidastasi tulee.

Jotta pensasaidastasi tulisi mahdollisimman nopeasti kauniin tiheä ja leveä, Pensasaitakauppa.fi suosittelee istuttamaan taimet siksak-muotoiseen rivistöön. Erityisesti kapeampien kasvien, kuten pyökkien kohdalla tätä istutustapaa kannattaa ehdottomasti käyttää, mutta on useita muitakin lajeja, joiden istuttaminen siksak-tyylillä parantaa pensasaidan ulkonäköä selvästi. Tilausta tehdessä on mahdollista valita vaihtoehto “siksak-istutus”, jolloin taimien lukumäärä muuttuu automaattisesti vastaamaan tarvittavaa määrää.

Tietenkään ei ole välttämätöntä käyttää laskuriamme. Voit tilata juuri sen määrän taimia kuin haluat. Jos haluat säästää kuluissa, voit aina valita pienemmän määrän kasveja aitametriä kohti tai sellaisen lajin, joka on mahdollista toimittaa paljasjuurisina taimina. Tällöin on toki odotettava kauemmin, että pensasaidasta kasvaa kauniin tiheä. Etenkin monien havukasvien kohdalla harvempi istutustiheys voi aiheuttaa sen, että pensasaidan alaosassa kasvien väliin jää kohtia, jotka eivät ole yhtä tiheitä kuin aidan muu osa. Sen vuoksi suosittelemmekin pienemmän budjetin pensasaitoja rakentaessa tilaamaan enemmän pienikokoisia, edullisia taimia muutaman suurempikokoisen sijaan. Lopputuloksena on kauniimpi piha-aita, vaikka sen kasvamista lopulliseen kokoonsa täytyykin odottaa kauemmin.

Siirry tuoteluetteloon.