Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Likusterit

Likusterit (ligustrum) kuuluvat maailman nopeimmin kasvaviin aitakasveihin. Likusterilajeja on monenlaisia, ja niille on yhteistä pehmeiden lehtien tuoma miellyttävä ulkomuoto ja erittäin helppo leikattavuus. Likusterit voivat menettää lehtensä kylminä talvina, mutta uudet silmut puhkeavat taas keväällä. Likusterilla on pienet, valkoiset kukinnot. Niitä ei kuitenkaan näe likusteriadoissa kovinkaan usein, sillä yleensä kukkia kantavat oksat leikataan pois. Suuret likusteriaidat houkuttelevat paljon lintuja ja muita eläimiä, jotka etsivät pensasaidasta suojaa.

Likusteri pensasaitana

Likusteri pensasaitana

Likusterista on tullut todellinen klassikko kaikkien pensasaitakasvien joukossa, ja siihen on monia syitä. Ensinnäkin likusterin tummanvihreät lehdet ja tiivis kasvu tekevät siitä hyvin kauniin. Mutta kauniita aitakasveja on paljon... Likusteriaidan tekee erityisen halutuksi sen nopea kasvu. Likustereita on istutettu paljon uusille asuinalueille mutta myös yleisiin puistoihin, koska ne muodostavat melko nopeasti tiiviin aidan.

Likusteriaidat on valittu Pensasaitakauppa.fi:n valikoimaan myös lehtiensä vuoksi: parhaiten aitakäyttöön soveltuvat mielestämme lajit, jotka säilyttävät lehtensä talvella. Jotkut likusterilajit pudottavat aina lehtensä, toiset harvoin tai eivät koskaan, ja juuri niitä lajeja olemme valinneet sinulle aitakasveiksi. Luokittelemme ne kuitenkin vielä lehtensä pudottaviin aitakasveihin, sillä nämäkin likusterit voivat menettää lehtensä kovalla pakkasella.

Likusteri puutarhassa

Likusteri puutarhassa

Likusterit ovat puutarhassa hyvin suosittuja kauniin värinsä, ystävällisen ulkonäkönsä ja kauniin, tiiviin rakenteensa ansiosta. Kuten edellä mainitsimme, likusteri on suosittu kasvi uusilla asuinalueilla, koska likusteriaidat kasvavat nopeasti ja paljaat puutarhat ovat pian vihreitä ja elävän näköisiä. Tiiviin rakenteensa ansiosta likusteri sopiikin hyvin aitakasviksi. Likusteri on helppo leikata.

Hyvän leikattavuuden ansiosta likusteriaitaa voidaan leikata myös erilaisiin muotoihin. Likusteri on suosituimpia muotoonleikattavia aitakasveja. Voit leikata pensaan mitä erilaisimpiin muotoihin, ja tulokset ovat upeita. Tämä vaatii toki jonkin verran kokemusta. Verkkosivuiltamme löydät lisää vinkkejä ja tietoa muotoonleikkaamisesta ja aitakasvien leikkaamisesta yleensä.

Likusterit ovat maalauksellisia kasveja. Puutarhoista tulee maaseutumaisilla alueilla usein osa maisemaa, jos niitä reunustavat likusteriaidat eivät ole liian korkeita. Olemmekin huomanneet, että likusteriaita löytää usein tiensä pikkukylissä tai kaupungin laidalla asuvien asiakkaiden pihoihin. Mutta likusteri menestyy toki erinomaisesti myös kaupunkipuutarhassa. 

Muistathan tutustua likusterin ohella myös muihin valikoimamme kasveihin! Pensasaitakasvit on jaettu ryhmiin, kuten esimerkiksi ainavihannat ja kesävihannat aitakasvit, havuaidat sekä bambut. Löydät varmasti etsimäsi Pensasaitakauppa.fin valikoimasta.