Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Perennapakettit

Jokainen haluaa puutarhaansa kauniin koristeellisen perennapenkin: joko nopea ja yksinkertainen ratkaisu paljaalle maaläntille tai ehkä jotain aivan muuta puutarhaasi koristamaan. Erityisesti näitä toiveita huomioiden olemme Pensasaittakauppa.fi:llä koonneet sinua varten erilaisia perennapaketteja. Perennapenkin perustaminen ei nimittäin ole niin helppoa kuin miltä se vaikuttaa. Kyse ei ole ainoastaan joidenkin monivuotisten puutarhakasvien yhdistelemisestä, jotka näyttäisivät hyvältä. Perennapenkin perustamiseen liittyy myös paljon muuta. Tarvitsevatko kasvit samanlaisen kasvupaikan, kun puhutaan auringonvalosta? Tarvitsevatko ne yhtä paljon (tai vähän) vettä ja (tämä on todella tärkeä kysymys) kasvaako joku kasvi niin, että se voi kasvullaan peittää tai tukahduttaa muut perennapenkin kasvit? Pensasaittakauppa.fi:n asiantuntijat ovat tehneet tämän työn puolestasi ja koonneet erilaisia valmiita perennapaketteja. Ainoa haaste sinulle on valita, mikä perennapaketeista sopii sinulle parhaiten ja mikä paketeista on sinun mielestäsi kaunein. Ne ovat nimittäin kaikki vaivan arvoisia.

View as Ruudukko Luettelo

36 tuotetta

Näytä
per sivu
Järjestä

Valmiit perennapakettityypit

Kuten aikaisemmin on sanottu, olemme Pensasaittakauppa.fi:llä koonneet erilaisia valmiita perennapaketteja: yksi paketti vastaa yhtä toivetta. Haluatko esimerkiksi yrttejä suoraan puutarhastasi tai haluatko itsevalmistettua herkullista teetä? Valitse silloin Yrttiperennapaketti tai Teeperennapaketti. Haluatko luoda puutarhaasi paikan (lasten)lapsillesi (tai miksei jopa itsellesi)? Siinä tapauksessa meillä on Löytöjen puutarha -perennapaketti tai Perhos- ja mehiläisperennapaketti.

Meiltä löytyy myös perennapaketteja puutarhasi tietyille alueille, kuten Varjopaikan perennapaketti puutarhasi varjoisille alueille ja Aurinkoisen paikan perennapaketti aurinkoisille alueille. Meillä on myös kuivemmille ja kosteammille kasvupaikoille omat paketit, nimittäin Kuivan maaperän perennapaketti ja Märän maaperän perennapaketti. Jos haluat painottaa enemmän väriyhdistelmiä tai tietynlaista puutarhatyyliä, meillä on luonnollisesti eri väriyhdistelmiä sisältäviä paketteja tai erilaisia tyylipaketteja, kuten Mökkiperennapaketti, Välimeren perennapaketti ja Preeria-perennapaketti.

Kuten huomaat, valinnan varaa on. Meiltä löytyy vielä lisää perennapaketteja, joista voit valita itsellesi sopivimman. Laaja valikoima tuottaa varmasti valinnanvaikeuksia, mutta kun olet valintasi tehnyt, on menestys taattu Pensasaittakauppa.fi:n perennapakettien avulla!

Eri perennapakettien yhdisteleminen

Jokainen perennapaketti koostuu 20 eri kasvista, jotka mahtuvat noin 3 neliömetrin alueelle. Jokaisen paketin mukana tulee kaksi kaaviota, joiden avulla voit istuttaa kukat puutarhaasi: ensimmäinen kaavio on 1 m x 3 m ja toinen kaavio 2 m x 1,5 m.

Jos sinulla on puutarhassasi isompi alue, johon haluat istuttaa perennoita, voit luonnollisesti yhdistellä perennapaketteja. Helpoin tapa on tilata kaksi samanlaista perennapakettia ja yhdistää ne toisiinsa istutuskaaviota peilaamalla niin, että samanlaiset reunat istutetaan vastakkain. Voit myös yhdistää kaksi erilaista perennapakettia, jotka täydentävät kauniisti toisiaan, samalla menetelmällä: yhdistämällä kaaviot vierekkäin. Voit toki yhdistää ja sekoittaa paketteja haluamallasi tavalla luodaksesi ihan oman perennapenkin.

Haluamme kuitenkin antaa neuvon: pidä kasvien paikka perennapenkissä samana kuin mitä se on kaaviossa. Tällä tarkoitamme sitä, että kasveilla on oma paikkansa joko perennapenkin etu- tai takaosassa, koska kasvit ovat erikorkuisia ja niillä on eri kasvutavat. Tällä tavoin korkeaksi kasvavat kasvit eivät päädy perennapenkin etuosaan peittämään perennapenkin muita kasveja. Jos kasville on annettu istutuskaaviossa isompi ala, tarkoittaa tämä sitä, että se kasvaa reilummin ja tarvitsee siksi enemmän tilaa.

Perennapakettitilauksesi

Perennapakettien monivuotiset kasvit lähetetään suoraan taimitarhalta, jotta niiden tuore laatu on varmasti taattu. Kasvit istutetaan neliskanttisiin 9 cm ruukkuihin (P9-istutusruukku) ja ne lähetetään erityispakattuna.

Joskus kasveja täytyy leikata ennen niiden lähettämistä, mikä ei ole huono asia. Se vain edistää kasvien kasvua puutarhassasi. Kun perennapakettisi saapuu, on tärkeää, että toimit paketin kanssa heti. Perennapaketin pakkauksesta tai nettisivuiltamme löydät kätevät ohjeet, miten pääset paketin kanssa alkuun.

Perennapaketin kasvien hoito

Perennapaketteja kootessa olemme kiinnittäneet huomiota käyttämiemme monivuotisten kasvien hoidon helppouteen. Tällöin perennapenkki ei vaadi niin paljon hoitoa ja sen kauniina pitäminen pidempään on helpompaa.

Useimmat monivuotiset kasvit kuolevat talvella maanpinnan yläpuolelta. Leikkaa silloin pois kuolleet lehdet (sekä mahdollisesti kukanvarret). Lehtien jäänteet poistetaan mieluiten vasta alkuvuodesta/talven lopussa, koska ne muodostavat luonnollisen suojan mahdollisilta pakkasilta. Jos haluat, katkaise kukanvarret jo loppuvuodesta. Kukanvarret ovat useimmiten sisältä ontot. Kun ne katkaistaan, vesi ei pääse pakkautumaan varsiin märkinä vuodenaikoina. Tämä estää pakkasvaurioita ja juurien mätänemistä. Vihreinä pysyvistä monivuotisista kasveista poistetaan ainoastaan kukintansa lopettaneet kukanvarret (katkaisemalla) ja mahdollisesti kuolleet lehdet.

Perennapenkin lannoittaminen riippuu täysin siitä, millainen penkin maaperä on ja minkä perennapaketin olet valinnut. Jos sinulla on tästä kysyttävää, voit hyvillä mielin ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiantuntijamme ovat valmiita vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi.