Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Marjakuuset

Marjakuusi (taxus) on arvostettu pensasaitakasvi johtuen sen monista hyvistä ominaisuuksista. Se ei ole edullisimmasta päästä kasveja, mutta se on hintansa väärti. Moni pitää marjakuusta kaikkein parhaimpana kasvina pensasaidan rakentamiseen. Marjakuusi ei vaadi erityisen paljon hoitoa, mutta se tulee leikata suhteellisen säännöllisin väliajoin, jottei se villiinny rehottamaan. Laji kestää leikkaamista todella hyvin ja on pitkäikäinen.

Jokaisen, joka harkitsee marjakuusen ostamista, tulee ottaa huomioon, että se on hyvin myrkyllinen kasvi sekä ihmisille että useimmille eläimille. Tämä houkutteleva ja kaunis kasvi voi pahimmillaan olla tappavan myrkyllinen. Marjakuusen kaikki osat ovat vaarallisia ja myrkky on niin vahvaa, että se voi tappaa hevosenkin. On siis ensisijaisen tärkeää ottaa tämä ominaisuus vakavasti ja pitää aina huoli siitä, etteivät lapset, lemmikit tai vaikkapa maatilan karja koskaan pääse syömään mitään kasvin osia.

Marjakuusi pensasaitakasvina

Marjakuusi pensasaitakasvina

Marjakuusi on Suomessa luonnonvarainen ainoastaan Ahvenanmaalla. Muualla Euroopassa, myös Pohjoismaissa, se on melko yleinen ja kuuluu maanosamme vanhimpiin puulajeihin. Marjakuusi on ainavihanta kasvi, eli sitä käyttämällä saa koko vuoden vihreänä pysyvän pensasaidan puutarhaa kaunistamaan.

Marjakuusi on vahva ja sitkeä kasvi, joka viihtyy lähes kaikenlaisissa maaperissä ja kestää hyvin kylmyyttä. Sen istuttaminen ja hoitaminen ei ole vaikeaa. Verkkokaupassamme asioidessa voit käyttää laskuria, joka ilmoittaa tarvitsemasi taimimäärän aitametriä kohti. Lukumäärä vaihtelee lajikkeen mukaan – joitakin riittää kaksi, kun taas toisten kohdalla kannattaa istuttaa kuusikin kappaletta metrin matkalle.

Haluatko tuuhean pensasaidan nopeammin? Silloin kannattaa istuttaa marjakuuset siksak-muotoiseen rivistöön. Näin kannattaa tehdä erityisesti pienempien ja edullisempien lajikkeiden kohdalla, mutta suurempienkin pensaiden istuttaminen siksak-menetelmällä on hyvä idea, jos haluat erityisen leveän ja muhkean aidan. Verkkokaupassamme voit tilausta tehdessäsi valita vaihtoehdon “siksak-istutus”, ja laskuri ilmoittaa automaattisesti, kuinka paljon kasveja sen toteuttamiseen tarvitaan. Pensasaitakauppa.fi-sivustolla asioiminen on todella näin helppoa!

Marjakuusien tilaaminen

Marjakuusien tilaaminen

Marjakuusella on kalliin kasvin maine, eikä se ole Pensasaitakauppa.fi-sivustollakaan halvimpia vaihtoehtoja. Tässäkin tapauksessa pystymme kuitenkin pitämään hintamme kilpailukykyisinä. Toisin sanoen marjakuusiaidan hankkimisen ei tarvitse maksaa maltaita, vaan jokaisella halukkaalla on mahdollisuus istuttaa sellainen pihaansa!

Marjakuusien tilaamisella verkkokauppamme kautta on useita etuja. Saat varmasti parasta mahdollista laatua. Kasvimme tulevat asiantuntevilta taimitarhoilta, joissa marjakuuset esivalmistellaan käytettäviksi pensasaitoina puutarhoissa. Saat pihallesi korkealuokkaisimmat kasvit, olipa valintasi mikä tahansa laajan valikoimamme pensasaitakasveista!