Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Paakkutaimet

Monia lehtensä säilyttäviä ja talvenkestäviä pensasaitoihin tarkoitettuja kasveja myydään nk. paakkutaimina. Näin on varsinkin suurikokoisten kasvien kohdalla. Paakkutaimet kasvatetaan taimitarhoissa ulkona. Kun olet tehnyt tilauksen, tarpeeksi suureksi kasvaneet paakkutaimet nostetaan maasta joko käsin tai koneellisesti. Kasvin juurten ympärille jätetään paakku multaa tai turvetta, jotta taimien juurtuminen ja kasvaminen kiinni uuteen istutuspaikkaan helpottuu. Paakun ympärille sidotaan säkkikangas tai metalliverkko kuljetuksen ajaksi. Säkin voi jättää paikoilleen pensasta istuttaessa, sillä juuttia oleva kangas on maatuva. Jos paakun ympärillä on metallinen verkko, tulee se luonnollisesti poistaa.

Ainavihantien paakkutaimien viljely taimitarhoissa on edullisempaa verrattuna viljelyastioissa kasvatettaviin astiataimiin. Sen vuoksi paakkutaimien hinta on matalampi. Paakkutaimien toimitus on mahdollista yleisesti ottaen lokakuun loppupuolelta toukokuuhun riippuen sääolosuhteista ja kasvityypistä. Hävikki on vähäinen, mutta ei kuitenkaan niin alhainen kuin astiataimien kohdalla. Hävikkiä voi ehkäistä istuttamalla paakkutaimet syksyllä tai ennen loppukevättä ja käyttämällä juurten kasvua edistäviä lisäravinteita.

Erityisesti suurikokoisille paakkutaimille on hyvin tärkeää antaa paljon vettä. Parasta on täyttää istutuskuoppa ensin vedellä, istuttaa sitten paakkutaimi paikalleen ja antaa sen jälkeen vielä kerran runsaasti vettä. Kasville tulee koko ensimmäisen vuoden ajan antaa säännöllisesti lisävettä normaalia kastelua enemmän, paitsi jos on hyvin sateista tai jos kasvualusta on jo itsessään todella kostea.

Uudet kasvit (varsinkin yli metrin korkuiset) kasvavat istuttamisen jälkeisen vuoden aikana yleensä vain vähän. Ne voivat myös menettää pienen osan lehdistään ensimmäisen lämpimän jakson tullessa. Tämä on tavallista, ja kasvit virkistyvät nopeasti kun annat niille lisävettä. Kevään loppupuolella ja kesällä (toukokuusta eteenpäin) istuttaminen on riskialttiimpaa kuin aikaisemmin kaudella (lokakuusta eteenpäin maan routantumiseen asti ja maan sulamisen jälkeen toukokuun loppuun saakka). Erityisesti suurikokoiset kasvit on tärkeä istuttaa mahdollisimman aikaisin kaudella. Juurten kasvua edistävien lisäravinteiden käyttö on hyödyllistä, mutta kaikkein tärkeintä on antaa paljon vettä. Kun panostat siihen, tulee pensasaidastasi kukoistava!

Paakkutaimien hyödyt:

  • Paras hinta-laatusuhde
  • Paras vaihtoehto, kun haluat heti kooltaan suuria pensaita
  • Ei (juurikaan) pakkausjätettä

 

Haitta:

  • Ei toimiteta kesällä

Ainavihannat pensaat

Siirry tuoteluetteloon