Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Valmiiden pensasaitojen istutus ja hoito

Valmiina osina ostettavien pensasaitojen istuttamista ja hoitoa koskevat omat ohjeensa.  

Istutusohjeet

Pensasaidan rakentamiseen käytettävät osat ovat tilattavissa 100 cm korkuisina elementteinä.

Huolehdi, että maaperä on laadultaan hyvä ja ilmava. Varmista, että liiallinen vesi pääsee poistumaan mullasta ja paranna maaperän ominaisuuksia tarpeen mukaan lannoitteella, jotta pensaiden kasvualustasta tulee mahdollisimman hyvä. Istuta vain terveeseen ja PH-arvoltaan sopivaan maahan.

Savisen maaperän kohdalla kannattaa ojanteen eli istutusvaon valmistelussa olla erityisen huolellinen, saattaa nimittäin olla tarpeen asentaa salaojitusputki istutusvaon pohjalle. Tilanteen mukaan voit laittaa sen alle kerroksen hiekkaa. Jos olet epävarma siitä, mitä pihasi maaperälle tulee tehdä ihanteellisen istutuspaikan valmistelemiseksi, ota yhteyttä Pensasaitakauppa.fi -verkkokauppaan. Autamme mielellämme!

Muokkaa istutusvaon maa kuohkeaksi ja kaiva vaosta sekä leveydeltään että syvyydeltään 35 cm:n kokoinen. HUOM.: Jos käytät kasvitukea, tee istutusvaosta leveydeltään 50 cm. Aseta pensasaidan osat laatikoissaan vakoon, niin että laatikoiden yläreunat ovat juuri maanpinnan alapuolella. Aseta kasvien mukana toimitettu kasteluletku juuripaakun/laatikon päälle. Täytä vako mullalla ja painele maa tasaiseksi niin, että pensasaita on tukevasti paikallaan.

Kasteluohjeet

Tarkista maaperän kosteus säännöllisin väliajoin lapiolla. Kastele tarpeen mukaan, jotta pensasaita ei joudu kärsimään kuivuudesta. Toisaalta liiallinen kosteus ei myöskään ole hyväksi. Jos olet epävarma maaperän ihanteellisesta kosteudesta, voit aina kysyä neuvoa Pensasaitakauppa.fi -verkkokaupan asiakaspalvelusta.

Lannoitusohjeet

Muista tarkistaa ennen pensasaidan istutusta, että maaperä on terve. Huolehdi siitä, että maassa on riittävästi kasvien tarvitsemia ravinteita ja lannoita tarpeen mukaan. Saatavilla on kaikenlaisia lisäravinteita, joista ensisijaisesti kannattaa aina valita luomulannoitteita. Älä laita maahan lantaa, se on yleensä liian vahvaa ja voi vaurioittaa juuria.

Jos olet epävarma kasvin lehtien väristä, ota heti yhteys Pensasaitakauppa.fi -sivuston asiakaspalveluun.