Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Astiataimet

Meiltä voit ostaa sekä ainavihantia että lehtensä pudottavia pensaita erikokoisissa ruukuissa. Yleisesti ottaen kasvin hinta nousee sitä mukaa kuin astian kokokin. Astiataimien kasvatus tapahtuu usein kasvihuoneissa ja se teettää taimitarhoissa selvästi enemmän työtä kuin avoimella pellolla viljely. Astiataimet tarvitsevat enemmän kastelua ja lannoitteita, ja rikkaruohot on pidettävä poissa viljelyastioista. Lisäksi taimet siirretään vuosittain tuoreeseen multaan ja suurempiin ruukkuihin.

Astiataimet ovat kuitenkin parhaita saatavilla olevia kasveja, sillä niiden juuret pysyvät lähes täysin vaurioitumattomina koko prosessin ajan viljelijältä pihaasi asti. Paakkutaimien ja paljasjuuristen taimien juuret sitävastoin kärsivät aina jonkin verran matkalla. Astiataimien kohdalla hävikkiä ei istutuksen jälkeen tule juuri ollenkaan. Istutus on myös joustavampaa: astiataimet voivat odottaa istutushetkeä jopa useiden viikkojen ajan, kunhan niille muistaa antaa vettä!

Astiataimien vertailu

Sekä kasvin että ruukun koko tulee ottaa huomioon vertailtaessa kasvien hintoja. Saadaksesi kuvan astiataimien erikoiskäsittelystä, voimme antaa esimerkin: 2 litran kokoisessa astiassa myytävä kasvi on 2─4 vuotta vanha, riippuen lajin kasvuvauhdista ja lannoitteesta. Pensaan taimi on vaihdettu suurempaan ruukkuun jo kolmekin kertaa ja sitä on voitu leikata jopa viisi kertaa. Se on saanut säännöllisesti lannoitusta ja viljelyastiasta on poistettu rikkaruohot useita kertoja. Lisäksi astiataimi on kasteltu joka päivä.

Hintavertailussa kannattaa erityisesti huomioida taimien korkeus. Kahden litran kokoisessa ruukussa toimitettava 60 cm korkuinen taimi on paljon arvokkaampi kuin samassa ruukussa myytävä 20 cm taimi. Kaikki sivustot eivät ilmoita taimien korkeutta, eikä silloin voi tietää tarkalleen kuinka paljon rahalle saa vastinetta. Tämä on hyvä pitää mielessä, jotteivät ostokset pääse tuottamaan pettymystä.

Pensasaidt.fi haluaa tarjota ainoastaan laadukkaita kasveja. Pensasaitakauppa.fi ilmoittaa tuotetiedoissa aina myös kasvin korkeuden, jotta saat selkeän kuvan valikoimassamme olevista taimista. Jokaisesta valikoimassamme olevasta kasvista ilmoitetaan korkeus ilman juuria. Tiedoissa näkyvä korkeus on siis mitattu ruukun reunasta kasvin latvaan, eli se kertoo kasvin näkyvän osan koon istuttamisen jälkeen.

Astiataimien hyödyt:

  • Toimitus ja istutus ympäri vuoden (lukuunottamatta routaa).
  • Astiataimia ei ole välttämätöntä istuttaa välittömästi.
  • Parhaat mahdollisuudet kasvuun jo ensimmäisestä vuodesta istutuksen jälkeen ja vähiten hävikkiä.

Haitta:

  • Kalliimpi hinta.  

Siirry tuoteluetteloon.