Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Japaninhappomarja ja purppurahappomarja

Happomarjat (berberis) ovat noin 450–500 lajia käsittävä suku, johon kuuluu sekä kesä- että ainavihantia pensaita. Piikikkäiden happomarjapensaiden korkeus vaihtelee puolesta metristä jopa neljään metriin. Lajin edustajia kasvaa luonnonvaraisina Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Pensasaitoina käytettävillä kesävihannilla happomarjoilla on monia hyviä puolia: niiden koristeelliset lehdet, keltaiset kukinnot ja joko punaiset tai tummansininset marjat tuovat pensasaitaan ja koko pihaan kaunistusta. Happomarjaa käytetään piikikkyytensä vuoksi usein myös torjumaan kutsumattomien vieraiden tunkeutumista pihaan.

Happomarjoista kesävihannat eli lehtensä pudottavat lajit japaninhappomarja (berberis thunbergii) ja purppurahappomarja (berberis thunbergii ‘Atropurpurea’) kiinnittävät huomion todella kauniin syysvärityksensä ansiosta. Lehdet saavat ennen putoamistaan upean vaaleanpunaisen tai punaisen sävyn.

Japaninhappomarja ja purppurahappomarja pensasaitakasveina

Happomarjat kasvavat lähes kaikkialla maailmassa. Verkkokauppamme Pensasaitakauppa.fi valikoimasta löydät vain muutamia tähän todella laajaan kasvisukuun kuuluvista lajeista – luonnollisesti ne, jotka soveltuvat parhaiten pensasaidoiksi. Happomarjat viihtyvät hyvin suomalaisessa ilmastossa, ne ovat koristeelisia ja kauniita pensaita, jotka houkuttelevat myös lintuja pihaasi.

Jos harkitset pihaasi happomarja-aitaa, kyse on valinnoista: haluatko ainavihannan eli ikivihreän lajikkeen vai kesävihannan pensasaidan, joka pudottaa lehtensä? Molemmilla on puolensa. Kesävihanta pensasaita luo puutarhaan eläväistä ja jännittävää tunnelmaa, sillä sen ulkonäkö muuttuu vuodenaikojen mukaan vahvasti. Silti moni haluaa mieluummin ainavihannan pensasaidan.

Mikä happomarjalajikkeista sopii parhaiten oman pihasi olosuhteisiin ja makuusi? Yllä voit nähdä tarjoamistamme happomarjoista ne, jotka kuuluvat lehtensä pudottaviin kasveihin, eli japaninhappomarjan ja purppurahappomarjan. Nämä ovat ne lajikkeet, joita suosittelemme pensasaidan rakentamiseen. Klikkaamalla kuvakkeita pääset lukemaan niiden ominaisuuksista tarkemmin. Ainavihannat pensasaitakasvit löytyvät sivustoltamme omalta erilliseltä osastoltaan. Niihin lukeutuvat hollantilainen happomarjalajike berberis frikartii ja sen eri muodot sekä välkehappomarja berberis verruculosa. Klikkaamalla linkkejä pääset tutustumaan näiden happomarjojen ominaisuuksiin. Vaikka erilaisilla happomarjoilla on paljon yhteistä, on niillä myös selkeitä eroavaisuuksia, joten kannattaa vertailla lajikkeita kaikessa rauhassa.

Happomarjojen tilaaminen Pensasaitakauppa.fi:stä

Olipa valintasi mikä tahansa viehättävistä happomarjoista tai jokin muu pensasaitakasvi, saat tehtyä ostoksesi helpoimmalla mahdollisella tavalla sivustollamme. Me pidämme huolen siitä, että saat toiveidesi mukaiset kasvit ripeästi toimitettuina. Voit luottaa tuotteidemme ja palvelumme korkeaan laatuun!

Olemme panostaneet asiakkaidemme ostokokemukseen myös tekemällällä sivustomme mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja asiakasystävälliseksi. Esittelemme kaikista valikoimamme kasveista ne olennaiset ja tärkeät tiedot, jotka valintasi tekemiseen tarvitset. Lisäksi runsaat, laadukkaat kuvat kertovat omalta osaltaan, miltä kasvi näyttää ja millaista lopputulosta voit uudesta pensasaidastasi odottaa. Tilauksen tekeminen on niin helppoa ja miellyttävää, kuin se vain voi olla. Tämän kaiken voit järjestää rennosti omalta kotisohvaltasi käsin!