Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Isopuksipuu

Isopuksipuu (buxus sempervirens) sopii hyvin matalammaksi pensasaidaksi, puutarhan tilanjakajaksi tai vaikkapa pihatien reunaistutukseksi. Puksipuu soveltuu myös erinomaisesti muotoonleikattavaksi pensasaidaksi. Yleisesti ottaen puksipuu on hidaskasvuinen kasvi, joka viihtyy myös varjossa ja kasvaa hyvin useimmissa maaperissä. Puksipuu ei pidä kovasta tuulesta. Sitä ei tavallisesti tarvitse kastella, sillä liian kostea maaperä on sille haitaksi. Puksipuu leikataan kevään lopussa. Leikatessa tulee pitää huoli siitä, että saksien terät ovat samansuuntaisesti pensaan kanssa.

Hyvät puolet:

  • Pitää hyvin muotonsa.
  • Sopii lähes kaikkiin kasvupaikkoihin.
  • Tiheä pensas.
  • Sopii erinomaisesti muotoonleikattavaksi.

Haitat:

  • Hidaskasvuinen.

Isopuksipuu pensasaitakasvina

Isopuksipuu pensasaitakasvina

Buxus sempervirens, aitakasvi, joka on aina paikallaan: se pysyy koko vuoden vihreänä, koko vuoden tyylikkäänä, oikeastaan se on aina muodissa. Isopuksipuu menestyy jopa pohjoisessa ilmastossamme melko hyvin. Tämä voi tuntua yllättävältä, koska kasvi on alun perin kotoisin etelän mailta, mutta siellä se viihtyy etenkin viileillä vuorten rinteillä. Puksipuu sietää siis hyvin viileää ilmaa ja varjoa. Se kasvaa vapaana luonnossa isoksi, kauniiksi pensaaksi.

Yleensä puksipuu on meillä matala, hoikka ja muotoon leikattu aitakasvi. Puutarhoissa puksipuuta pidetään helppohoitoisena aitakasvina, joka viihtyy monissa paikoissa ja on helppo leikata. Juuri aurinko voi olla joskus uhka puksipuulle. Älä leikkaa puksipuuta aurinkoisella ilmalla, silloin oksat voivat kuivettua.

Isopuksipuun tilaaminen Pensasaidat.fi:stä

Isopuksipuun tilaaminen Pensasaitakauppa.fi:stä

Puksipuuaita on hieno rikastus puutarhallesi. Istuta puksipuu vaikkapa etupihalle, siellä tämän aitakasvin erityinen, rauhallinen olemus pääsee oikeuksiinsa. Voit tilata puksipuuta osoitteesta pensasaitakauppa.fi. Meiltä saat puksipuusi parhaaseen hintaan. Tarjoamme parhaan laadun ja palvelun. Valmisteletko sille hienon paikan puutarhassasi?

Puksipuu muodostaa jonkin ajan kuluttua kauniin pensasaidan. Etkö malta odottaa niin kauan? Verkkosivuiltamme voit tilata myös valmiin puksipuuaidan! Tämä valmispensasaita on iso jo tullessaan ja heti näkyvä osa suunniteltua puutarhaa. Siinä on pensasaitakauppa.fin etu. Valitse itse, mikä puksipuuaita tai muu pensasaita sopii juuri omiin tarpeisiisi parhaiten. Me pidämme huolen siitä, että saat tehtyä tilauksesi käden käänteessä ja että se toimitetaan perille hyvin pian!