Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Pensashanhikit

Pensashanhikit (potentilla fruticosa/dasiphora fruticosa) ovat ruusukasveihin kuuluva laji. Pensasaitakauppa.fi:n valikoiman lajikkeet soveltuvat mataliksi, enimmillään noin 70 cm korkuisiksi aidanteiksi. Helppohoitoisia pensashanhikkilajikkeita ei tarvitse juurikaan leikata. Jos sen kuitenkin haluat tehdä, on paras aika siihen keväällä pakkasten mentyä ohi. Pensashanhikit muodostavat runsaskukkaisen, epävirallisen ja rönsyilevän pensasaidanteen. Paras kasvupaikka pensashanhikeille on aurinkoinen tai puolivarjoisa. Niitä on mahdollista istuttaa suuriksi ryhmiksi, ja eri lajikkeita yhdistämällä voi saada aikaan upean kukkaloiston pihan kaunistukseksi.

Pensashanhikkiaidanne

Pensashanhikkiaidanne

Pensashanhikin pihaansa istuttava tulee huomaamaan, että se sopii erityisen hyvin yhdistettäväksi muiden pienten pensaiden tai puiden kanssa. Pensashanhikit ovat mutkattomia kasveja, jotka eivät vaadi paljon hoitamista. Ne sopivat lähes kaikkiin pihoihin ja puutarhoihin. Kaikkien tunteman, tavallisen keltakukkaisen pensashanhikin lisäksi saatavilla on jalostettuja lajikkeita, joiden kukat ovat muunvärisiä. Voit toisin sanoen valita mieltymyksesi mukaan kelta-, valko- tai punakukkaisen pensashanhikin – tai vaikka ne kaikki! Saat pensashanhikeilla eloisuutta ympäristöösi. Kauniit kukat ilahduttavat puutarhassa myös perhosia, joita pensashanhikit erityisesti houkuttelevat.

Pensashanhikki on helppo istuttaa paikkaan kuin paikkaan. Se menestyy lähestulkoon kaikenlaisissa maaperissä – kasvilla ei ole juuri vaatimuksia mitä tulee kasvualustaan, -paikkaan tai muihinkaan olosuhteisiin. Meitä pohjoisen asukkaita ilahduttaa myös tieto, että pensashanhikki kestää lämpötilan osalta äärimmäisiä olosuhteita. Suomen kylmät talvet eivät muodosta ongelmaa – pensashanhikki sietää kovatkin pakkaset aina astelukemaan -25 °C saakka.

Pensashanhikin tilaaminen Pensasaidat.fi:stä

Pensashanhikin tilaaminen Pensasaitakauppa.fi:stä

Kaikki Pensasaitakauppa.fi:stä löytyvät pensashanhikit voidaan istuttaa matalaksi, vapaaseen tyyliin kasvavaksi eli epäviralliseksi aidanteeksi. Lopputuloksena on kaunis, runsaskukkainen ja rehevä pensasaidanne, joka rikastuttaa ympäristöään kauneudellaan. Ja mikä parasta, pensashanhikkiaidanne ilahduttaa puutarhuria helppoudellaan. Tutusta kaikessa rauhassa liikkeemme hanhikkivalikoimaan ja eri lajikkeiden erityisominaisuuksiin. Kaikki tarvitsemasi tieto löytyy tuotekohtaisilta sivuiltamme. Jos valintasi on pensashanhikki tai mikä tahansa muu laajan valikoimamme pensasaitakasvi, sujuu taimien tilaaminen verkkokauppamme kautta käden käänteessä. Ostoksesi toimitetaan perille pikimmiten niin, että jo muutaman päivän kuluttua pääset vastaanottamaan tilauksesi.