Vertaa tuotteita
  1. Poista kohde
Lisää tuotteita vertailtavaksi Vertaa
Sinulla ei vertailtavia tuotteita.

Taimet P9-koon taimilaatikoissa

Pensasaitakasvien taimet ovat paakkutaimia, jotka viljellään taimilaatikoissa. Tämän kasvatusjärjestelmän yhteydessä käytetään myös termiä P9, koska paakut toimitetaan 9 x 9 senttimetrin kokoisissa taimilaatikoissa. Koska nämä kasvit eivät ole toimituksen aikana kovin isoja, ovat ne siksi edullisia ja helppo istuttaa itse. Pensasaitataimet ovat ehtineet kasvattaa laatikoissaan vahvat juuret , jotka ovat hyvin haarautuneet. Tämän ansiosta uusi pensasaitasi saa hyvän alun kasvulle.

Hyvät puolet:

  • Edullinen
  • Hyvän juuriston omaavia kasveja, jolloin juuret eivät pääse kuivumaan
  • Tuuheita ja tiheään haarautuneita kasveja
  • Kevyen painonsa vuoksi helppo istuttaa

Huonot puolet:

  • Korkean pensasaidan kasvu vie aikansa
View as Ruudukko Luettelo

14 tuotetta

Näytä
per sivu
Järjestä

Taimien hyvät puolet

Taimet ovat saapuessaan vielä pienikokoisia, mutta älä anna niiden koon hämätä. Isoksi kasvaessaan nämä kasvit muodostavat korkean ja tiiviin pensasaidan. Tuotevalikoimamme ainavihannat pensasaidat ja havupuut sopivat mainiosti näkösuojaa ja yksityisyyttä tarjoavaksi aidaksi. Tämän lisäksi tarjoamme muutamia koristeellisia kukkivia pensasaitakasveja P9-koon taimina. Jokaiselle puutarhasuunnitelmalle löytyy varmasti juuri sopivat pensasaitataimet. Taimet ovat sekä erityisen edullinen ja yksinkertainen tapa saada puutarhaasi kaunis pensasaita.

Ensisilmäyksellä nämä pensasaitakasvit muistuttavat valikoimamme ruukkukasveja. Ruukkukasvit ovat pienempiä ja siksi myös vähän halvempia, mutta toisaalta pensasaitakasvien taimet ovat ruukkukasveja vahvempia, niillä on paksummat oksat ja ne ovat myös tiiviskasvuisempia. Siksi nämä kasvit ovat ihanteellinen valinta matalan pensasaidan tai istutuksen perustamiseen. SInun ei myöskään tarvitse pelätä, että pensasaitataimien juuret kuivuisivat, koska niiden ympärille on jätetty paakku. Tämä on iso etu verrattuna paljasjuurisiin pensasaitataimiin. Voit istuttaa kasvit helposti puutarhasi maaperään, missä ne pääsevät kasvamaan ja muodostamaan uuden pensasaidan.

Kuinka pensasaidaksi tarkoitetut taimet istutetaan?

Paras hetki istuttaa taimet puutarhasi maaperään on syksyllä. Erityisesti alkusyksystä maaperä on vielä tarpeeksi lämmin, jotta uudet pensasaitataimet pääsevät tottumaan uuteen maahan puutarhassasi. Maakin pysyy vielä hyvin kosteana. Taimet on suojattu hyvin kuivumiselta, minkä ansiosta voit halutessasi istuttaa kasvit myös alkuvuodesta. Talvella on hallan mahdollisuus, mikä voi vaikuttaa siihen, etteivät kasvien juuret pääse kasvamaan kunnolla. Tämän lisäksi kylmää kasvualustaa on myös vaikeampi kaivaa lapiolla päästäksesi syvemmälle maaperään.

Taimia varten maata ei tarvitse kaivaa liian syvälle. Ihanteellista olisi, että maanpinta peittää juuri ja juuri paakun yläosan. Kun istutat pensasaitakasvejasi, painele kevyesti multaa paakun päältä, niin taimet pysyvät hyvin paikallaan. Älä unohda muokata maata pehmeäksi. Uuden pensasaitasi juuret pääset kasvamaan paremmin, jos maaperä ei ole liian tiivis. Voit tehdä tämän kaivamalla maata hiukan syvemmälle siitä kohdasta, johon haluat taimet istuttaa. Lapioi sitten ylimääräinen maa takaisin istutusmonttuun. Koska taimet ovat paljon pienempiä kuin esimerkiksi valmispensasaita, pystyt istuttamaan ne itse.

Mitä pensasaitakasveja on saatavana taimina?

Kuten aikaisemmin on mainittu, kasvivalikoimamme vaihtelee suuresti. Suurin osa suosituista havuaitakasveista on saatavana myös taimina: mm. marjakuusia ja tuijia löytyy eri lajeissa. Nämä kasvit sopivat erinomaisesti siistinnäköiseksi pensasaidaksi, koska ne ovat ainavihantia ja niiden neulasten tai suomupeitteisten lehtien ansiosta ne on helppo leikata tiiviinmalliseksi. Voit tilata meiltä myös erilaisia ainavihantia lehtipuiden taimia, kuten erityyppisiä laakerikirsikoita, portugalinlaakerikirsikkaa tai orjanlaakeria. Kärsiikö puksiaitasi pukseille vahingollisesta sienitaudista ja haluaisit korvata puksipuut jollain toisella edullisella lajilla? Meiltä löytyy taimina myös japaninorjanlaakeria.

Etkö olekaan etsimässä pensasaitaa, joka ajan kanssa tarjoaisi puutarhaasi näkösuojaa ja yksityisyyttä, vaan haluaisit ennemminkin kukkivan pensasaidan, joka toisi väriä puutarhaasi? Tässäkin tapauksessa taimet ovat mainio vaihtoehto. Hortensia on ollut jo vuosia yksi suosituimmista kukkivista pensasaitakasveista, ja me tarjoammekin näitä kauniita kasveja taimina lukuisissa eri väreissä. Myös joitakin kanukkalajeja on mahdollista tilata taimina. Kanukan kukinto ei ole yhtä näyttävä kuin hortensian kukinto, mutta se ei tee siitä vähemmän koristeellista. Sitä paitsi suurimmalla osalla kanukoista on näyttävät värilliset oksat, joiden ansiosta ne ovat kauniita talvellakin lehdittömine oksineen.

Taimien ostaminen netistä

Etkö halua kuluttaa liikaa rahaa pensasaitaasi, mutta haluat kuitenkin puutarhaasi hyvin juurtuvia ja vahvoja pensasaitakasveja, joista ajan kanssa kasvaa näyttävä pensasaita? Siinä tapauksessa taimet ovat vaivan arvoinen vaihtoehto. Olitpa sitten etsimässä matalaa marjakuusiaitaa, kukkivaa hortensia-aitaa tai tuija-aitaa joka lopulta ulottuu yli silmien tasalle: pensasaitakasvien taimet kasvavat ajan myötä tiiviiksi pensasaidaksi, joka samalla kaunistaa puutarhaasi.

Korkeaksi kasvavan pensasaidan odottamisen ei tarvitse aina kestää kauaa. Leylandinsypressi ja laakerikirsikka 'Rotundifolia' kasvavat esimerkiksi niin nopeasti, että ne ehtivät muodostaa korkean aidan puutarhaasi jo parissa vuodessa . Haluatko korkean pensasaidan vielä nopeammin? Voit ottaa meihin yhteyttä, jos haluat toimitettavien taimien olevan vähän korkeampia ja melkein verrattavissa valmiiseen pensasaitaan.