Hortensiat

Hortensiat (hydrangea) ovat tunnettu kukkakasvisuku. Siihen kuuluu noin 100 erilaista lajia ympäri maailman, ja jotkin niistä ovat luonnonvaraisia. Erityisesti Kiinassa ja Japanissa kasvaa monenlaisia hortensioita. Pensasaitakauppa.fi on valinnut tarjontaansa joitakin hortensioita, joista saa istutettua puutarhaan upeasti kukkivan, epävirallisen pensasaidan.

Hortensia-aidanne

Hortensia-aidanne

Hortensia on yksi maailman tunnetuimmista kukista. Voisi sanoa, että meistä jokainen tietää tämän kauniin kasvin. Näin varmasti onkin, mutta silti on vielä paljon ihmisiä, jotka todella yllättyvät kuullessaan, että hortensia on pensas, ja että siitä vieläpä voi kasvattaa pensasaidanteen. Ei ihme, sillä suomalaisissa pihoissa hortensiaa ei ole tavattu vielä juurikaan aidannekäytössä. Mutta se todella on mahdollista! Pensasaitakauppa.fi-liikkeessä tiedämme, että hortensioista saa hurmaavia tilanjakajia pihaan ja näinollen valikoimaamme kuuluu myös useita hortensialajeja.

Hortensia on lehtensä pudottava eli kesävihanta laji. Aidanne ei kasva kovin korkeaksi, mutta se tulee antamaan ajan kanssa hyvin suojaa. Hortensia ei vaadi paljon hoitamista. Sitä ei edes tarvitse leikata säännöllisesti. Talveksi hortensia tulee suojata peittämällä kasvin alaosa, eli aivan maanpinnan yläpuolella olevat osat. Hortensia ei kestä voimakasta, suoraa auringonvaloa, ja se tulee sen vuoksi istuttaa varjoisaan tai puolivarjoisaan paikkaan pihassa.

Erikoisena ominaisuutena voidaan mainita, että joidenkin hortensioiden väri riippuu maaperän happamuudesta. Hortensiat viihtyvät happamassakin maassa, mutta muuttavat silloin väriään. Vaaleanpunainen tai punainen muuttuu tuolloin upean siniseksi. Moni haluaa istuttaa hortensioita juuri tämän takia; väri on nimittäin uskomattoman kaunis. Jos haluat tämän erikoisen jalohortensialajikkeen nimeltään 'Bodensee', voit tilata sen verkkokaupastamme. Jos taas puutarhasi maaperä ei ole hapan, mutta olet silti kiinnostunut tästä kiehtovasta ominaisuudesta, voit manipuloida hortensian väriä lisäämällä ravinteita sen kasvupaikkaan pihallasi. Näin toimien on jopa mahdollista loihtia useita värejä yhdestä hortensialajista rakentuvaan pensasaidanteeseen.

Hortensioiden tilaaminen Pensasaidat.fi:stä

Hortensioiden tilaaminen Pensasaitakauppa.fi:stä

Kaikki verkkokaupastamme löytyvät hortensiat voidaan istuttaa aidanteeksi. Lopputuloksena on värikäs ja kukoistava hortensia-aidanne, joka tuo puutarhaan maalaisromanttista ja kotoista tunnelmaa. Tutusta kaikessa rauhassa liikkeemme hortensiavalikoimaan ja eri lajikkeiden erityisominaisuuksiin. Kaikki tarvitsemasi tieto löytyy tuotekohtaisilta sivuiltamme. Jos haluat kaunistaa ympäristösi hortensioilla tai muilla valikoimamme kasveilla, sujuu niiden tilaaminen verkkokauppamme kautta leikiten. Ostoksesi toimitetaan perille pikimmiten niin, että jo muutamassa päivässä pääset vastaanottamaan tilauksesi.