Leyland-sypressit

Leyland-sypressi (cupressocyparis leylandii) on nopeimmin kasvavia pinales-lahkon kasveja. Leyland-sypressit voivat kasvaa valoisassa ja suotuisassa paikassa jopa 80 cm vuodessa. Erityisesti vihreiden leyland-sypressien kasvu on ensimmäisinä vuosina avointa, joten kestää jonkin aikaa, ennen kuin ne muodostavat läpinäkymättömän aidan. Keltaisen ’Castlewellan Goldin’ kaltaiset lajikkeet kasvavat alusta alkaen tiiviimmiksi ja muodostavat siten nopeammin näkösuojan. Leyland-sypressit on leikattava kaksi kertaa vuodessa, jotta piha-aita kasvaa kauniiksi ja suoraksi.

Leyland-sypressit pensasaitana

Leyland-sypressit pensasaitana

Leyland-sypressit, joskus myös Leylandii, ovat hyvin suosittuja aitakasveja, ja siihen on paljon syitä. Ne ovat nopeakasvuisia, joten niitä istutetaan usein uusille asuinalueille, jotta asukkaat saavat pian kauniin pensasaidan. Leyland-sypressit säilyttävät myös koko vuoden kauniin vihreän värinsä, mikä on myös erittäin suosittu ominaisuus. Leylandii-lajin puut ovat kauniita aitakasveja.

Laji ei muodosta heti tiivistä pensasaitaa. Vaikka kasvi onkin nopeakasvuinen, tarvitaan hiukan kärsivällisyyttä. Kullakin lajikkeella on omat ominaisuutensa. Voit tilata verkkokaupastamme erilaisia leyland-sypressejä, jotka kaikki on valittu puutarhaan hyvien ominaisuuksiensa vuoksi. Napsauttamalla yllä olevia kuvia saat lisätietoa lajikkeista.

Leyland-sypressien tilaaminen Pensasaidat.fi:stä

Leyland-sypressien tilaaminen Pensasaitakauppa.fi:stä

Leyland-sypressit kuuluvat suosituimpiin myynnissä oleviin aitakasveihin. Pensasaitakauppa.fi haluaa erottua monien tarjoajien joukosta edullisilla hinnoilla, korkealaatuisilla kasveilla ja hyvällä palvelulla. Sitä on esimerkiksi tarpeellisen lisätiedon tarjoaminen ja avoin tiedottaminen toiminnastamme. Asiakkaamme tuntevat verkkokauppamme kattavan aitakasvivalikoiman tarjoajana. Löydät leyland-sypressien lisäksi valtavan määrän muitakin kasveja osoitteesta pensasaitakauppa.fi!