Lawsoninsypressit

Sypressikasveihin kuuluva chamaecyparis-suku koostuu nk. valesypresseistä, jotka ovat erinomaisia puutarhakasveja. Kyseisen suvun lajeista valikoimaamme rikastuttavat erilaiset lawsoninsypressit (chamaecyparis lawsoniana), jotka ovat tunnettuja pensasaitoina käytettäviä kasveja. Erityisesti lajin siniharmaan ja keltaisen (lajikkeet 'Ivonne' ja 'Stardust') sävyiset versiot ovat suosittuja.

Haittapuolena lawsoninsypressillä on sen ominaisuus muuttua puumaiseksi, pensaat siis menettävät joustavuutensa ajan kuluessa. Sitä ei voi kokonaan estää, mutta säännöllinen leikkaaminen hidastaa prosessia ja pitää huolen siitä, että voit nauttia sypressiaidasta pitkään. Lawsoninsypressien hankkimista harkitessa on myös pidettävä mielessä, että ne eivät kestä todella kosteita olosuhteita.

Lawsoninsypressi pensasaitana

Lawsoninsypressi pensasaitana

Lawsoninsypressit ovat ainavihantia ja hyväntuoksuisia kasveja, jotka sopivat puutarhan pensasaidaksi erityisen hyvin. Ne eivät vaadi paljon hoitoa, ja muodostavat kuitenkin suhteellisen nopeasti tuuhean, näkösuojana toimivan aidan, jonka ansiosta pihasi saa yksityisyyttä. Näiden havukasvien neulaset ovat pehmeitä, eivätkä siis pistele niitä käsitellessä. Sypressit ovat kauniita ja melko massiivisia. Saat niillä syvän vihreän värin tuomaan puutarhaasi miellyttävää tunnelmaa.

Lawsoninsypressi tulee alunperin Amerikasta, mutta se menestyy hyvin myös Euroopassa. Amerikan mantereella sypressi kasvaa jopa 60 metrin korkuiseksi. Aivan tuollaisiin mittoihin ne eivät Euroopassa yllä, mutta 40 metrin korkeus ei ole harvinaista täälläkään. Lawsoninsypressiä onkin pensasaitana käytettäessä leikattava joka vuosi.

Lawsoninsypressien tilaaminen

Lawsoninsypressien tilaaminen

Pensasaitakauppa.fi toimittaa myös lawsoninsypressejä. Olemme valinneet tarjontaamme lajikkeita, jotka soveltuvat hyvin puutarhoihin ja ovat tottuneet pohjoisen Euroopan elinolosuhteisiin. Lawsoninsypressit voivat kuitenkin kärsiä jonkin verran rankoista sateista. Ylimääräisen veden poisto maaperästä on sen vuoksi järjestettävä hyvin. Vaikka lawsoninsypressi viihtyy kaikkein parhaiten lämpimässä ja kosteassa meri-ilmastossa, kestää se kuitenkin talvet suhteellisen hyvin.

Lawsoninsypressien tilaaminen Pensasaitakauppa.fin kautta on yksinkertaista. Voit täyttää tilaussivulla haluamasi pensasaidan pituuden. Järjestelmä laskee automaattisesti, kuinka monta taimea kyseiseen metrimäärään tarvitset. Voit siis suunnitella ihanteellisen pensasaidan puutarhaasi helposti tietokoneen ääressä. Me teemme loput, eli pidämme huolen siitä, että kasvit toimitetaan suoraan viljelijöiltämme pihaasi muutamien päivien kuluessa. Eikä aikaakaan, kun voit jo istuttaa ne pihallesi!